03.01.2019 22:52

Beul Agüero dient Liverpool eerste nederlaag toe

Manchester City heeft de titelstrijd in Engeland weer volledig opengegooid. Uiteindelijk maakte Leroy Sané de beslissende 2-1, maar City-spits Sergio Kun Agüero groeide opnieuw uit tot dé beul van Liverpool FC.

Net voor rust gooide Agüero de wedstrijd open. De Argentijn ramde de bal vanuit een haast onmogelijke hoek tegen de touwen, waardoor hij zijn ploeg op voorsprong zette. Het is alweer de zevende keer op rij dat de Argentijn in eigen huis scoort tegen Liverpool. Hij is daarmee de eerste speler in de Premier League ooit die het voor elkaar kreeg om zo vaak op rij tegen een bepaalde club te scoren.

De aanvalsleider is sowieso de koning tegen topclubs. Sinds zijn Premier League-debuut in 2011 scoorde niemand vaker tegen de vijf grote ploegen in Engeland dan Agüero. Liefst 37 keer was hij trefzeker in een onderlinge confrontatie met de top: Chelsea FC, Manchester United, Liverpool, Arsenal FC en Tottenham Hotspur FC. Hij heeft een zeer ruime voorsprong op de concurrentie.

Meeste goals in onderlinge confrontaties 'grote zes'

1. Sergio Kun Agüero (Manchester City) - 37 keer
  2. Harry Kane (Tottenham Hotspur FC) - 21 keer
  3. Wayne Rooney (Manchester United) - 20 keer

.Aanvankelijk kwam het duel moeilijk op gang. Na een kwartier hadden beide ploegen geen een keer geschoten. Liverpool kreeg een levensgrote kans, maar zag dat John Stones de bal ternauwernood van de lijn haalde. Slechts 1,12 centimeter weerhield Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, van de voorsprong. In de tweede helft was het alsnog raak. Roberto Firmino rondde een uitstekende Liverpool-aanval af met het hoofd, waardoor hij de twee teams op gelijke hoogte bracht.

Vier punten
Uiteindelijk besliste de Duitse linksbuiten Leroy Sané de wedstrijd en hield City in de slotfase stand. Dankzij de benauwde zege kruipt City weer dichterbij koploper Liverpool, dat voor de eerste keer dit seizoen onderuit ging in de Engelse competitie. De strijd om de titel lijkt heropend, want het verschil tussen de twee topclubs bedraagt nog maar vier punten. De ploeg van Pep Guardiola heeft nog zestien speelronden om het gat met The Reds te dichten.