10.01.2019 14:30

KNVB blij met VAR maar hoopt ook op beterschap

De Video Assistant Referee (VAR) heeft een half seizoen meegedraaid in de Eredivisie. De KNVB blikt daarom terug op de intrede van het digitale hulpmiddel. Volgens de cijfers bewees de VAR 51 keer zijn waarde.

Echter is de voetbalbond ook van mening dat er in de 153 voorgaande Eredivisie-wedstrijden momenten zijn geweest waarin de VAR beter had moeten optreden. “We zien dat veel dingen goed gaan, maar ook dat een aantal zaken nog beter kan. We realiseren ons dat gemiste incidenten en opvallende fouten de meeste aandacht trekken. Missers als een overtreding op Frenkie de Jong tijdens VVV-Venlo - Ajax of het intrekken van een rode kaart tijdens VVV-Venlo - FC Groningen. We streven ernaar die eruit te halen", laat projectleider VAR Mike van der Roest weten op de site van KNVB.

19 penaltysituaties
De VAR moest het vaakst ingrijpen bij een penaltysituatie. In totaal gebeurde dat negentien keer. Van die negentien keer besloot de VAR dat het twaalfmaal een strafschop was. De overige zeven eerder gegeven strafschoppen werden op advies van de VAR teruggedraaid. Qua rode kaarten bemoeide de VAR zich er zeventien keer mee. Twaalf keer werd een rode kaart bevestigd, vijfmaal werd rood teruggetrokken. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner