12.01.2019 10:32

Vormdip Depay: al bijna 13 uur droog bij Lyon

Memphis Depay is het even helemaal kwijt bij Olympique Lyon. In negentien speelronden in de Ligue 1 staat de teller pas op vijf goals en het is alweer langer dan tien uur geleden dat de Oranje-international kon juichen.

De laatste keer dat Memphis tot scoren kwam voor de Franse topclub, dateert van 10 november. Toen vond de 24-jarige aanvaller tweemaal het net tegen rode lantaarndrager EA Guingamp. Daarna stokte de doelpuntenproductie van de 44-voudig international in het shirt van Lyon. Hij speelde sindsdien tien wedstrijden, maar het gewenste doelpunt bleef uit. De doelpuntendroogte duurt inmiddels al 769 minuten.


 Lees ook: PSV maakt 33% van treffers in laatste kwartier


In de tussentijd was hij wel enkele keren belangrijk met een assist. In de competitie is hij samen met Ángel Di María, Kenny Lala en Neymar zelfs de speler die de meeste doelpunten voorbereidde: hij gaf al zes assists. In totaal was hij dus dit seizoen bij elf doelpunten betrokken. Afgelopen seizoen gaf hij er dertien.

Toch wil het dit seizoen sowieso nog niet bepaald vlotten bij Depay, die de laatste weken al enkele keren na een uur werd gewisseld. Afgelopen seizoen eindigde hij met negentien treffers op plaats drie op de Franse topscorerslijst, terwijl hij dit seizoen met vijf goals niet eens in de top vijftien staat. Door het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen middenmoter Stade Reims raakt Lyon op nog grotere afstand van koploper Paris Saint-Germain. Lyon heeft een achterstand van veertien punten op de grootmacht uit Parijs, die ook nog eens twee wedstrijden minder speelde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner