12.01.2019 19:20

Scorende tiener van West Ham velt Arsenal

Declan Rice
Declan Rice

De talentvolle Declan Rice noteert op de valreep van zijn tienerjaren mooie cijfers in het duel met Arsenal. West Ham United won dit duel met 1-0 dankzij het doelpunt van Rice.

De negentienjarige Rice bekroonde zich volgens vele media tot speler van de dag in de Premier League. Komende maandag wordt de verdediger 20 jaar en daarmee gaf hij zichzelf alvast een vroegtijdig verjaardagskado. Rice is de tiende tiener ooit die een doelpunt wist te scoren voor West Ham United in de Premier League. Daarbij komt nog dat het ook zijn eerste doelpunt van zijn carrière is. Voor Rice is het dan extra prettig dat hij zichzelf daarmee ook nog matchwinner mag noemen.

Maar er waren meer statistieken waarmee de (nog) negentienjarige verdediger het verschil maakte. Zo zorgde Rice het vaakst voor het behalen van balbezit tijdens het duel. Maar liefst tien keer. Geen enkele speler kwam tot dat aantal tijdens het duel tussen West Ham en Arsenal. Daar voegde Rice nog drie onderscheppingen aan toe. Iets wat hem ook niet door een andere speler in dat aantal werd nagedaan tijdens het duel.

Stats Rice tijdens West Ham United - Arsenal
- Eerste carrièredoelpunt
- Tiende tiener ooit die scoorde voor West Ham in de Premier League
- Veroverde het vaakst de bal (10x)
- Meeste onderscheppingen (3x)

Voor Arsenal is dit een dure nederlaag. De club uit Londen blijft daarmee op 41 punten uit 22 wedstrijden steken. Daarmee kan het de aansluiting op Chelsea verliezen en kan Manchester United zondag bij winst op Tottenham Hotspur op gelijke hoogte komen met Arsenal. De 'Gunners' probeerden het nog wel, maar zagen in de slotfase nog twee doelpunten afgekeurd worden wegens buitenspel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner