14.01.2019 14:45

VVV-topscorers in belangstelling internationale clubs

Peniel Mlapa en Tino-Sven Sušić hebben een uitstekend eerste seizoenshelft achter de rug in de Eredivisie. Beide spelers zijn dit seizoen nieuw bij VVV-Venlo en genieten na een paar maanden alweer van (inter)nationale belangstelling.

Mocht Mlapa vertrekken, zal VVV-Venlo daar geen geld aan overhouden. De robuuste aanvaller uit Togo is namelijk gehuurd van Dynamo Dresden. De Bosniër Tino-Sven Sušić heeft een aflopend contract en is mogelijk financieel interessant om te verkopen. Echter hebben de Limburgers een optie om het contract met één seizoen te verlengen en dus lijkt VVV-Venlo het duo graag te willen behouden. "Alleen als er een goed bod komt, maar dat gaat denk ik niet gebeuren", laat Valckx weten in gesprek met De Limburger.

VVV-Venlo, dat zich momenteel op een knappe achtste plaats terugvindt op de Eredivisie-ranglijst, zal niet happig zijn op een vertrek van het duo. Mocht het toch beslissen dat de spelers de club uit Limburg verlaten, zal het waarschijnlijk problemen krijgen met scoren in de tweede seizoenshelft. Mlapa en Sušić zijn samen namelijk goed 52,3% van de Venlose doelpunten in de Eredivisie.

Doelpuntenmakers VVV-Venlo in de competitie:

  • 6 goals – Peniel Mlapa
  • 5 goals – Tino-Sven Sušić
  • 3 goals – Patrick Joosten
  • 2 goals – Danny Post, Jay-Roy Grot
  • 1 goal – Johnathan Opoku, Ralf Seuntjens, Nils Röseler

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner