18.01.2019 14:00

Kopsterk PSV treft in FC Emmen koppend zwakste ploeg

Als de Eredivisie wordt hervat, gaat PSV zondagmiddag op bezoek bij FC Emmen. Dat lijkt op voorhand een David vs. Goliath-verhaal te worden waarin de Eindhovenaren de absolute favoriet zijn voor de overwinning.

Zeker door de lucht liggen er veel mogelijkheden voor de ploeg van Mark van Bommel. De Eredivisie-koploper maakte dit seizoen namelijk al tien doelpunten die door een PSV'er koppend werden binnengewerkt. Dat is het hoogste aantal van alle ploegen uit de Eredivisie. FC Emmen is daarentegen koppend in verdedigend opzicht niet zo sterk. De ploeg uit Drenthe kreeg liefst tien tegentreffers door een kopbal. Ook dat is het hoogste aantal van alle Eredivisie-teams. 

Standaardsituaties
Interessant worden ook de standaardsituaties op De Oude Meerdijk. FC Emmen maakt namelijk procentueel gezien de meeste treffers uit een dood spelmoment. Liefst 52,6% van de Emmense treffers (tien van de negentien goals in totaal) kwamen tot stand uit een corner, vrije trap of strafschop. De Eindhovenaren maakten slechts 26,7% van hun treffers uit een standaardsituatie. Echter is PSV wel de ploeg die in absolute getallen de meeste treffers uit een stilstaande situatie maakt: zestien in totaal.

De top 5 die het vaakst scoorden uit een standaardsituatie:

  1. PSV – 16 doelpunten
  2. Heerenveen – 14 doelpunten
  3. Feyenoord, Ajax – 11 doelpunten
  4. Heracles, Emmen, Fortuna – 10 doelpunten
  5. ADO Den Haag – 9 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner