26.01.2019 09:50

De meest waardevolle jongelingen van de topcompetities

In elke competitie lopen wel pareltjes voor de toekomst. Sommige spelers wachten niet en groeien op jonge leeftijd al uit tot bepalende kracht. Dit zijn de meest waardevolle spelers van 21 jaar of jonger per topcompetitie.

Premier League – Marcus Rashford (8 goals, 6 assists)
De 21-jarige Rashford leeft helemaal op onder de nieuwe coach Ole Gunnar Solskjær. Hij was in de laatste vier wedstrijden telkens trefzeker, waardoor zijn doelpuntenaantal inmiddels op acht staat. Daardoor is hij samen met Paul Pogba de topscorer van Manchester United. Daarnaast gaf de jonge Engelsman zes assists in de twintig Premier League-duels die hij dit seizoen speelde.


 Lees ook: Gevaarlijkste verdedigers Eredivisie in degradatienood 


Bundesliga - Luka Jović (13 goals, 3 assists)
Jović is misschien wel de grootste verrassing van de Bundesliga dit seizoen. De 21-jarige Bosniër vormt bij Eintracht Frankfurt een gevreesd spitsenkoppel met voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller. Met dertien doelpunten en drie assists heeft hij zich in de kijker gespeeld van tal van topclubs. Ploeggenoot Jonathan de Guzmán zal in ieder geval dolblij zijn met zijn jonge spits.

Primera División - Ousmane Dembélé (8 goals, 3 assists)
Hij staat altijd in de schaduw van Lionel Messi bij FC Barcelona, maar Ousmane Dembélé (21) is langzaam begonnen met het terugbetalen van zijn forse prijskaartje. Hij kwam in de zomer van 2017 voor liesft 105 miljoen euro over van Borussia Dortmund en kende wat aanpassingsproblemen, maar dit seizoen gaat het statistisch gezien goed. Met zijn acht doelpunten behoort de Fransman tot de topschutters van de Spaanse competitie.

Serie A - Cengiz Ünder (3 goals, 5 assists)
Hoewel ze de afgelopen weken geregeld samen binnen de lijnen staan, heeft Justin Kluivert bij AS Roma stevige concurrentie van de Turkse aanvaller Cengiz Ünder. De 21-jarige vleugelaanvaller laat zich dan ook zien in het basiselftal, want hij was dit seizoen al bij acht doelpunten van Roma betrokken.

Ligue 1 - Kylian Mbappé (17 goals, 5 assists)
Uiteraard mag Kylian Mbappé niet ontbreken bij de meest waardevolle tieners. De nog altijd pas twintigjarige Fransman is niet alleen de meest waardevolle tiener in Frankrijk, maar ook gewoon de meest waardevolle speler. In slechts veertien competitiewedstrijden voor Paris Saint-Germain kwam hij tot het krankzinnige aantal van zeventien goals en vijf assists.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner