23.01.2019 08:53

RKC krijgt meer dan jaarbegroting bij transfer De Jong

De transfersoap van Frenkie de Jong heeft plots een hele andere wending gekregen. Niet Paris Saint-Germain, maar FC Barcelona zou er met de Ajacied vandoor gaan. Transferbedrag: negentig miljoen euro. Twee Brabantse clubs wrijven in de handen.

Volgens De Telegraaf heeft FC Barcelona een ultiem bod bij Ajax neergelegd om de middenvelder tóch nog naar Camp Nou te halen. Van het recordbedrag gaat er wel een aanzienlijk deel naar Willem II en RKC Waalwijk. Het verhaal van de Tilburgers is bekend: De Jong werd uit die jeugdopleiding voor één euro plus wat jeugdspelers geplukt. Er werd ook een doorverkooppercentage van tien procent bedongen, waardoor er in totaal liefst zeven miljoen euro kan worden bijgeschreven door Willem II.


Lees ook: Ajax kreeg afgelopen 5,5 jaar thuis 1 penalty tegen


De Jong speelde nooit voor RKC Waalwijk, maar die club gaat ook flink profiteren. Willem II en RKC hadden een samenwerkingsverband en bij de overgang naar Ajax is afgesproken dat de Waalwijkers een solidariteitsvergoeding krijgen. Dat zal neerkomen op vier miljoen euro, meer dan de gehele jaarbegroting van ruim drie miljoen euro.

Voor de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie is dat een enorme opsteker. Onderstaand lijstje plaats het bedrag dat RKC krijgt verder in perspectief.

Inkomsten RKC bij transfer De Jong: 4 miljoen euro

  • Jaarbegroting: 3,2 miljoen euro
  • Alle uitgaande transfersommen ooit gezamenlijk: 3,1 miljoen euro
  • Marktwaarde van de gehele selectie: 4,63 miljoen euro
  • Duurst verkochte speler in de laatste 5 seizoenen: 50 duizend euro
  • Laatste keer dat RKC betaalde voor een transfer: 6 jaar geleden

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner