24.01.2019 12:19

Feyenoord neemt afscheid van meest succesvolle coach ooit

De wegen van Feyenoord en Giovanni van Bronckhorst gaan aan het einde van het seizoen scheiden. De 43-jarige oefenmeester heeft zelf de knoop doorgehakt en verlaat na vier seizoenen De Kuip. Hij was uiterst succesvol.

Er is zelfs geen trainer die op nationaal niveau meer presteerde met Feyenoord dan Van Bronckhorst, een kind van de club. In mei 2015 volgde hij de ontslagen Fred Rutten op. In de seizoenen die daarop volgden, won hij tweemaal de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal en als hoogtepunt de landstitel in 2017, na achttien seizoenen zonder kampioenschap. Hij pakte dus vijf prijzen in vier jaar en is nog in de race voor de KNVB bekerwinst van dit seizoen.

Prijzen Van Bronckhorst bij Feyenoord

  • 1x landskampioen (2016/2016)
  • 2x KNVB beker (2015/2016 en 2017/2018)
  • 2x Johan Cruijff Schaal (2017 en 2018)

Toch was het niet alleen maar hosanna met Van Bronckhorst aan het roer. In zijn eerste seizoen verloor Feyenoord zeven wedstrijden op rij, een historisch dieptepunt. Zowel afgelopen als dit seizoen is Feyenoord daarnaast al in een vroeg stadium uitgeschakeld voor de landstitel. De achterstand op koploper PSV bedraagt dertien punten. Dit seizoen is er volop kritiek op de speelwijze van de Rotterdammers.

Van Bronckhorst liet op de officiële website van Feyenoord weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. "Ik heb veel nagedacht of ik ná dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer van Feyenoord wil blijven. Dat was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart. Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo", aldus de vertrekkende coach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner