25.01.2019 12:30

Ajax tweede Europese club met 100 doelpunten

Ajax is in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1) de grens van honderd officiële doelpunten dit seizoen gepasseerd. Alleen Manchester City wist dat aantal eerder te bereiken.

De sterrenformatie van Pep Guardiola ging Ajax afgelopen weekend voor. De openingstreffer tegen Huddersfield Town was de honderdste van het seizoen. Die wedstrijd eindigde in 3-0 en vervolgens werd er nog met 1-0 gewonnen van Burton Albion, waardoor de teller op 104 treffers staat. Manchester City is de meest scorende ploeg van Europa, maar Ajax volgt in haar kielzog.


Lees ook: Voetbalfans lopen niet warm voor kwartfinales KNVB Beker


Het eerste doelpunt van Ajax viel al na drie minuten via Noussair Mazraoui, dat was de honderdste van de Amsterdammers. Na twee treffers van Donny van de Beek nog voor rust leek Ajax over de productie van Manchester City heen te gaan, maar na rust haperde de doelpuntenmachine. Zo blijft Ajax op 103 treffers steken en voert het een nek-aan-nekrace met Manchester City voor de meest scorende ploeg van Europa.

Ajax
Wedstrijden: 34 
Doelpunten: 103
Gemiddeld: 3,03

Manchester City
Wedstrijden: 36
Doelpunten: 104
Gemiddeld: 2,89

Het seizoen van Ajax begon weliswaar heel vroeg met de Champions League-voorronden, toch speelde Manchester City meer wedstrijden. De Engelse Premier League kende al 23 speelronden, de Eredivisie achttien. Ook speelden The Citizens meer wedstrijden in de nationale beker - FA Cup plus League Cup - en speelde het als landskampioen de Community Shield tegen Chelsea.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner