26.01.2019 15:44

Ontevreden Marseille-fans gooien vuurwerk op Strootman

Kevin Strootman zou het afgelopen zomer heel anders voor ogen hebben gezien toen hij tekende bij de Europa League-finalist. Olympique Marseille speelt een verloren seizoen en de fans lieten in de thuiswedstrijd tegen Lille OSC (1-2) hun ongenoegen blijken.

Olympique Marseille stond al met 1-0 achter toen er vuurwerk op het veld werd gegooid. Knalvuurwerk ontplofte vlak naast Strootman, die daar pijn aan zijn oren aan overhield. De wedstrijd werd 35 minuten lang stilgelegd om de fans tot bedaren te laten komen, waarna Marseille de thuiswedstrijd met 1-2 verloor. Nieuwkomer en debutant Mario Balotelli maakte in de laatste minuut de eretreffer, op aangeven van Strootman.

Verloren seizoen
In de Ligue 1 zijn de Champions League-plaatsen heel ver weg voor Olympique Marseille. Verliezen van Lille was geen optie, maar het gebeurde wel. De achterstand liep daardoor verder op. De ploeg staat zevende op de ranglijst, met een achterstand van vijf punten op nummer vier AS Saint-Étienne.

In de Europa League werd Marseille kansloos uitgeschakeld in een poule met Eintracht Frankfurt, Apollon Limassol en Lazio Roma. Alle thuiswedstrijden gingen verloren, alleen op bezoek in Cyprus werd er één puntje gepakt. Het nationale bekertoernooi was geen groter succes. Andrézieux, uitkomend op het vierde niveau, won met 2-0 en schakelde L'OM uit.


Lees ook: Ajax bezig aan beste reeks ooit in De Klassieker


Geen vreemde transfer
Dat Strootman van AS Roma naar Marseille verkaste, was niet vreemd. AS Roma pakte door de financiële nood heel graag de 25 miljoen euro uit Frankrijk en Roma-trainer Eusebio di Francesco gaf aan te willen bouwen aan een nieuw elftal. Na vijf jaar in Rome wilde Strootman zelf ook wel denken aan een nieuwe stap.

In Zuid-Frankrijk werd de 28-jarige middenvelder herenigd met Rudi Garcia, die tussen 2013 en 2016 zijn trainer was bij AS Roma. Garcia was gecharmeerd van Strootman en voorzag een sleutelrol voor hem op het middenveld, die hij tot dusverre ook kreeg. In vijftien competitiewedstrijden startte hij in de basis en daarmee behoort hij tot de spelers met de meeste speelminuten van de selectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner