27.01.2019 10:16

Quagliarella (35) pakt Serie A-record met doelpuntenreeks

Fabio Quagliarella gaat al heel wat jaren mee, maar de Italiaanse aanvaller is het nog niet verleerd. Namens Sampdoria scoorde hij al elf wedstrijden op rij: een evenaring van het record van Gabriel Batistuta.

De topscorer van de Serie A is niet Cristiano Ronaldo van koploper Juventus, maar Quagliarella van nummer vijf Sampdoria. De Portugese superster maakte er tot dusverre veertien, terwijl de teller van Quagliarella op zestien treffers staat. Vooral de laatste serie wedstrijden werd dat verschil gemaakt door de Italiaan. In de afgelopen elf wedstrijden kwam Quagliarella allemaal tot scoren. Hij maakte in die wedstrijden liefst veertien doelpunten.

Alleen Batistuta wist eerder ook elf wedstrijden op rij te scoren in de Serie A. De Argentijnse spits maakte vanaf de start van het seizoen 1994/1995 tot en met speelronde elf in elk duel minstens een treffer voor ACF Fiorentina. De Argentijn werd dat seizoen topscorer van de Serie A met 26 doelpunten, terwijl zijn club op de tiende plaats eindigde.


Lees ook: Keizer pakt eerste prijs dankzij scorende Dost


Quagliarella zet zaterdagavond tegen SSC Napoli zijn doelpuntenjacht voort. Die wedstrijd ziet de 35-jarige aanvoerder met vertrouwen tegemoet. In zijn laatste drie wedstrijden tegen Napoli met Sampdoria wist hij telkens het net te vinden. Bij een doelpunt laat hij Batistuta definitief achter zich en pakt hij het Serie A-record in volledig eigen handen. In de eerdere wedstrijd tegen Napoli dit seizoen, won Sampdoria met 3-0. Toen maakte Quagliarella dit weergaloze doelpunt met de hak:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner