27.01.2019 18:46

VIDEO: Prachtgoal Idrissi is pas eerste van AZ uit corner

AZ heeft de vierde plaats overgenomen van FC Utrecht. Na de 0-2 overwinning van de Alkmaarders kroop het weg bij de Utrechters. Die zege kwam tot stand nadat AZ voor het eerst dit seizoen scoorde uit een hoekschop.

De manier waarop was fenomenaal. Linksbuiten Oussama Idrissi krulde de bal in een keer vanaf de cornervlag achter de verraste sc Heerenveen-doelman Warner Hahn. De ploeg van John van den Brom was dit seizoen dit seizoen nog nooit trefzeker uit een hoekschop. Het was alweer de zevende treffer van Idrissi, die daarnaast vijf assists gaf.

De openingstreffer kwam opnieuw tot stand na een eigen goal. Vorige week was middenvelder Pelle van Amersfoort de ongelukkige, toen hij met wat pech een bal op zijn hoofd kreeg die achter zijn eigen doelman Warner Hahn belandde. Dat betekende de 3-1, maar toch wist Heerenveen in de slotfase langszij te komen (4-4). Ook in de tweede speelronde van 2019 hielp de ploeg van Jan Olde Riekerink de tegenstander op weg. AZ kwam na rust op voorsprong door een knullige eigen goal van Sherell Floranus.

Door de zege op bezoek bij de Friese formatie van Jan Olde Riekerink neemt AZ de vierde plaats over in de Eredivisie. Concurrenten Vitesse en FC Utrecht leden dit weekend een nederlaag, waardoor AZ de grote winnaar lijkt. De achterstand op nummer drie Feyenoord bedraagt acht punten. Die plaats geeft recht op play-offs voor Europees voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner