28.01.2019 07:30

Ziyech al jaren met zeer magere cijfers in topduels

Feyenoord ontving na de 6-2 zege in De Klassieker terecht alle complimenten, terwijl het Ajax met een flinke pets op de billen huiswaarts stuurde. De Amsterdammers waren geen schim van de ploeg van voor de winterstop.

Bij Ajax werd gewezen naar het belabberde spel van onder meer Lisandro Magallán, maar sterkhouders Daley Blind, Dusan Tadić en Hakim Ziyech gaven vooral niet thuis. Met name Ziyech had zichtbaar een frustrerende middag. Hoewel de Marokkaanse middenvelder een doelpunt maakte, liet de normaliter zo makkelijk scorende en assistgevende Ziyech het tegen Feyenoord afweten. En dat is voor de 25-jarige spelmaker van Ajax niet de eerste keer.

In totaal speelde Ziyech 182 duels in de Eredivisie. Elf daarvan speelde hij namens Ajax tegen PSV en Feyenoord. In de overige 171 wedstrijden was hij goed voor een gemiddelde van 0,39 treffers per wedstrijd en 0,42 assists. Vergelijken we dat gemiddelde met zijn statistieken uit de wedstrijden tegen de Eindhovenaren en de Rotterdammers, dan komt Ziyech er bekaaid vanaf in de topduels. Tijdens die elf wedstrijden scoorde hij tweemaal (gemiddelde van 0,18 treffers) en slechts eenmaal was hij aangever (gemiddelde van 0,09 assists per wedstrijd.

Statistieken van Ziyech in de Eredivisie

  • Duels in de Eredivisie: 182 wedstrijden
  • Goals in de Eredivisie: 68 doelpunten
  • Assists in de Eredivisie: 71 assists

Statistieken van Ziyech tegen PSV en Feyenoord in de Eredivisie

  • Duels in de Eredivisie: 11 wedstrijden
  • Goals in de Eredivisie: 2 doelpunten
  • Assists in de Eredivisie: 1 assist

Alleen in zijn eerste seizoen in Amsterdam wist hij één assist te geven tegen Feyenoord. De twee doelpunten maakte hij dit seizoen tegen de Rotterdammers. Dat betekent dus ook dat Ziyech in het shirt van Ajax nog nooit doelpuntenmaker of aangever was in een topwedstrijd tegen PSV.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner