29.01.2019 14:30

Eredivisie niet mee in transfergekte laatste 2 winters

De uitgaande transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona hield de gemoederen de afgelopen maand flink bezig. Qua inkomende Eredivisie-transfers is het eigenlijk opvallend rustig, zeker in vergelijking met de voorgaande twee seizoenen.

Sinds de jaarwisseling werd er voor slechts twee spelers geld betaald: Lisandro Magallán en Mats Knoester. Voor de rest sloten Eredivisie-clubs vooral huurdeals of trokken ze spelers aan waarvan het contract niet afgekocht diende te worden. Daardoor gaven Eredivisie-clubs in totaal slechts 9,15 miljoen euro uit. Een bedrag dat veel lager is dan de afgelopen twee seizoenen. 

Inkomende Eredivisie-transfers waarvoor geld werd betaald deze maand:

  • Lisandro Magallán – Boca Juniors > Ajax: €9.000.000
  • Mats Knoester – Feyenoord > Heracles Almelo: €150.000

Vorig seizoen gaven de clubs uit de Eredivisie in totaal 29 miljoen euro uit. De transfer met het hoogste prijskaartje was toen voor Maximiliano Romero, die van Vélez Sarsfield naar PSV transfereerde voor een bedrag van twaalf miljoen euro. Ajax liet het geld eveneens rollen, zij betaalden vijf miljoen euro voor Rasmus Kristensen en vier miljoen euro voor Nicolás Tagliafico. Twee seizoenen geleden spendeerden de Eredivisie-clubs 23 miljoen euro. In de overige seizoenen van de laatste tien jaar, kwam het inkomende transferbedrag in januari niet boven de tien miljoen. Net als dit seizoen dus.

Bovenstaande grafiek had er natuurlijk heel anders uit gezien als Ajax het wel was gelukt om Diego Lainez over te nemen van Club América. De Amsterdammers lieten zich echter aftroeven door Real Betis, dat aan de haal ging met de vleugelaanvaller uit Mexico. Lainez kostte de Spaanse subtopper een bedrag van liefst veertien miljoen euro. Bovendien kan het bedrag van 9,15 miljoen euro nog oplopen, de winterse transferperiode is namelijk de hele maand januari nog geopend. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner