29.01.2019 11:00

PSG maakt van Paredes op één na duurste wintertransfer

Paris Saint-Germain was naarstig op zoek naar een middenvelder en heeft die zoektocht succesvol beëindigd. De kapitaalkrachtige ploeg pikt Leandro Paredes op bij Zenit St. Petersburg voor een gigantisch miljoenenbedrag.

Les Parisiens strooiden met geld voor Paredes, want het maakt liefst 47 miljoen euro over naar Rusland. Alleen Christian Pulisic, die van Borussia Dortmund naar Chelsea FC verkaste, had een duurder prijskaartje om zijn nek deze winter. De ploeg van trainer Thomas Tuchel weet dat Adrien Rabiot aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt, dus zocht het een versterking voor de middenlinie. Aanvankelijk leek Frenkie de Jong zijn vervanger te worden, maar de Ajacied transfereert in de zomer naar FC Barcelona.

De vijf duurste wintertransfers van 2019:

  1. Pulisic – Dortmund > Chelsea: €64 miljoen
  2. Paredes – Zenit > Paris Saint-Germain: €47 miljoen
  3. Paulinho – Barcelona > Guangzhou: €42 miljoen
  4. Lucas Paquetá – Flamengo > AC Milan: €35 miljoen
  5. Piątek – Genoa > AC Milan: €35 miljoen

Zenit St. Petersburg heeft niet lang kunnen genieten van Paredes. De negenvoudig international van Argentinië kwam in de zomer van 2017 over van AS Roma en speelde 43 duels in de competitie. De Russische ploeg betaalde destijds 23 miljoen euro voor de middenvelder. Zodoende heeft Zenit St. Petersburg in anderhalf jaar tijd een winst van 24 miljoen euro gemaakt. Voor de koploper van de Premier Liga is het de op één na duurste uitgaande transfer ooit. Alleen Hulk verkaste ooit voor meer geld. De Braziliaanse aanvaller verruilde in 2016 Zenit St. Petersburg voor Shanghai SIPG voor een bedrag van 55,8 miljoen euro.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner