30.01.2019 12:00

Pogba bezig aan meest trefzekere seizoen in carrière

Paul Pogba maakte dinsdagavond tegen Burnley FC alweer zijn negende doelpunt in de Premier League. Daarmee verbreekt hij zijn persoonlijke record, want nooit eerder scoorde hij zo vaak in competitieverband in één seizoen.

Zijn voorgaande beste drie seizoenen als doelpuntenmaker waren allemaal namens Juventus in de Serie A. In 2014/15 en 2015/16 maakte de Fransman acht treffers in de Italiaanse competitie. Aanvankelijk leek dit Premier League-seizoen helemaal niet zo doelpuntrijk te worden voor Pogba, maar sinds het ontslag van José Mourinho en de aanstelling van Ole Gunnar Solskjær is hij aan de lopende band gaan scoren. In zijn laatste zes Premier League-duels scoorde de middenvelder liefst zes keer, in de eerste vijftien competitieduels kwam hij niet verder dan drie treffers.

Meest doelpuntrijke seizoenen Pogba in competitieverband:

1. 2018/19 – 9 doelpunten (Manchester United, Premier League)
  2. 2015/16 – 8 doelpunten (Juventus, Serie A)
    2014/15 – 8 doelpunten (Juventus, Serie A)
  3. 2013/14 – 7 doelpunten (Juventus, Serie A)
  4. 2017/18 – 6 doelpunten (Manchester United, Premier League)
  5. 2016/17 – 5 doelpunten (Manchester United, Premier League)

Het doelpunt van Pogba tegen Burnley FC leverde geen overwinning op voor Manchester United. De ploeg van interim-trainer Solskjær verspeelde zodoende na zes Premier League-overwinningen op rij, de Noor werd hiermee de Manchester United-trainer met de meeste zeges na zijn aanstelling, voor het eerst weer eens punten. The Mancunians kwamen op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Burnley FC. Ashley Barnes opende de score, Chris Wood maakte tien minuten voor tijd 0-2. Toch zegevierde Burnley FC niet. Pogba scoorde drie minuten voor het eindsignaal, waarna Victor Lindelöf in blessuretijd de gelijkmaker binnenwerkte.