31.01.2019 08:15

Joosten verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand

Patrick Joosten, vleugelaanvaller van VVV-Venlo, is verkozen tot de beste Speler van de Maand januari in de Eredivisie. Mede dankzij zijn twee treffers tegen ADO Den Haag ontving hij de individuele prijs.

De huurling van FC Utrecht maakte zijn beide januari-doelpunten in de 2-4 overwinning in de Hofstad. Daarnaast gaf hij nog een assist tijdens de 2-3 nederlaag tegen FC Emmen. Daarnaast was Joosten goed voor twaalf balveroveringen, meer dan elke andere speler van VVV-Venlo. Voor de Eredivisie CV, FOX Sports en Opta Sports (de initiatiefnemers van de maandelijkse prijs) reden genoeg om hem tot de beste speler te bekronen. 

Lammers talent
De prijs voor grootste Talent van de Maand januari is gegaan naar sc Heerenveen-aanvaller Sam Lammers. De van PSV gehuurde spits was vooral in het krankzinnige duel met Ajax op dreef. Tijdens de 4-4 was Lammers verantwoordelijk voor twee Friese treffers, terwijl hij ook aangever was bij het derde doelpunt van Mitchell van Bergen. Lammers werd met een directe betrokkenheid van drie treffers de eerste speler sinds Adil Ramzi in 2006 (namens FC Utrecht) die dat voor elkaar kreeg in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax.

Team van de Maand
Mede dankzij het debacle van Ajax op bezoek bij Feyenoord (6-2 nederlaag), is er voor de eerste keer dit Eredivisie-seizoen geen enkele speler van de Amsterdammers opgenomen in het Team van de Maand. Koploper PSV is daarentegen voor de derde keer dit seizoen hofleverancier van de beste elf. Ditmaal vertegenwoordigen Hirving Lozano, Nick Viergever en Daniel Schwaab de Eindhovense club. 

Aantal afgevaardigden per club in Team van de Maand januari:

  • 3 spelers van PSV
  • 2 spelers van De Graafschap
    2 spelers van PEC Zwolle
  • 1 speler van Feyenoord
    1 speler van sc Heerenveen
    1 speler van VVV-Venlo
    1 speler van Vitesse

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner