02.02.2019 13:00

Veelscorende Duitsers zijn zeldzaam in Nederland

De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie is een geboren Duitser. Roda JC-aanvaller Mario Engels staat na 23 speelronden op twintig goals, waarmee hij de topscorerslijst aanvoert. Het is vrij uniek dat een Duitser zo veel goals maakt in Nederland.

Slechts drie Duitsers slaagden erin om vijftien of meer doelpunten te maken in één seizoen. De enige Duitser die dat lukte in de Eredivisie, is Mark Uth. Hij scoorde in het seizoen 2014/2015 vijftien maal in dienst van sc Heerenveen. Engels is met twintig goals de speler met de meeste goals. Jonathan Okita scoorde in 2017/2018 achttien keer voor MVV Maastricht.


 Lees ook: De Kalender: Bosz met Leverkusen tegen Bayern


Duitsers met de meeste goals in Nederland

  1. Mario Engels (Roda JC Kerkrade, 2018/2019) - 20 goals
  2. Jonathan Okita (MVV Maastricht, 2017/2018) - 18 goals
  3. Mark Uth (sc Heerenveen, 2014/2015) - 15 goals

Engels heeft nog vijftien wedstrijden om zijn doelpuntenaantal op te krikken. De 25-jarige spits draait met afstand het beste seizoen uit zijn carrière. Vorig jaar, toen Roda nog uitkwam in de Eredivisie, stond de teller aan het einde van het seizoen op één goal. Mocht Engels zijn huidige vorm doortrekken, wordt hij de eerste Duitser ooit die zich kroont tot topscorer in Nederland. Hij wordt momenteel op de voet gevolgd door Ferdy Druijf van NEC (negentien goals).

Roda JC bezet de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het staat liefst twaalf punten achter op koploper FC Twente, dat sinds vorig weekend aan de leiding gaat. De Enschedeërs hebben een gat van vier punten ten opzichte van de runner-up FC Den Bosch.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner