02.02.2019 21:30

Ajax overtreft nu al doelpuntenproductie vorig seizoen

Zonder enige moeite heeft Ajax in eigen huis VVV-Venlo van de mat geveegd. Het werd 6-0 voor de Amsterdammers, die daarmee geen fout maakten in de titelstrijd. Ajax is dit seizoen een regelrechte doelpuntenmachine.

De totale doelpuntenproductie van het seizoen 2018/2018 is namelijk nu al overtroffen. Ajax scoorde vorig seizoen 104 keer in alle competities. Daar had het in totaal 41 wedstrijden voor nodig. Dit seizoen staat de teller na 36 wedstrijden al op 110 doelpunten. De doelpuntengemiddelden van dit en vorig seizoen geven aan dat Ajax zich flink verbeterd heeft onder Erik ten Hag.


 Lees ook: Messi evenaart bizarre doelpuntenreeks uit 2013 


Doelpuntengemiddelde Ajax per seizoen

  • 2017/2018: 2,54 goals per wedstrijd
  • 2018/2019: 3,06 goals per wedstrijd

Bij Ajax komen de doelpunten dit seizoen met name van de buitenspelers. Dušan Tadić en Hakim Ziyech voeren een onderlinge strijd om de topscorerstitel bij de Amsterdammers. Beide flankspelers lieten tegen VVV het net bollen. Ze voeren samen de clubtopscorerslijst aan met twaalf doelpunten dit seizoen. Ze zijn vier goals verwijderd van topscorer Luuk de Jong. De andere Amsterdamse treffers kwamen van de spitsen Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar, Donny van de Beek en invaller David Neres.

Door de eenvoudige zege op de ploeg uit Venlo heeft Ajax zich hersteld na twee blamages op rij. Eerst speelde het teleurstellend met 4-4 gelijk tegen sc Heerenveen en vorige week werd het met 6-2 vernederd door Feyenoord. Ajax staat nu twee punten achter op koploper PSV, maar de Eindhovenaren ontvangen zondag in eigen huis Fortuna Sittard. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner