03.02.2019 16:39

Hattrick helpt De Jong aan meer dan 100 PSV-goals

PSV heeft zondagmiddag met afgetekende cijfers gewonnen van Fortuna Sittard: 5-0. Na rust hielp Luuk de Jong zijn ploeg aan een ruime marge door een hattrick te maken. Daardoor is hij de grens van honderd doelpunten voor PSV gepasseerd.

Al binnen een half uur leek het een gelopen wedstrijd. Gastón Pereiro had de thuisploeg op voorsprong gezet en door een rode kaart van Clint Essers moest Fortina Sittard met tien man verder. Na rust maakte PSV optimaal gebruik van de extra man, door de score op te voeren. De Jong scoorde met het hoofd zijn honderdste en de tweede van de Eindhovenaren die middag, met zijn rechter de derde en opnieuw met het hoofd de vijfde van PSV. Tussendoor maakte invaller Cody Gakpo zijn eerste van PSV.

Hoe maakte De Jong zijn 102 treffers?

• Kopbal: 45
  • Rechtervoet: 38
  • Linkervoet: 19

Door zijn hattrick gaat De Jong ruim aan kop in het topscorersklassement van de Eredivisie. Voormalig Willem II'er Fran Sol is vertrokken naar Dinamo Kiev, dus van die concurrent heeft hij niets meer te duchten. Met achttien doelpunten is zijn voorsprong op teamgenoot Hirving Lozano en Ajacied Dušan Tadić erg ruim, beiden maakten dertien treffers. In totaal maakte De Jong 84 doelpunten voor PSV in de Eredivisie.