03.02.2019 19:21

Agüero is dit seizoen de koning van de beginfase

Manchester City heeft de topper in de Premier League tegen Arsenal FC gewonnen. Het werd 3-1 in het Etihad Stadium, dankzij twee goals van Sergio Kun Agüero. Hij schiet dit seizoen uit de startblokken in de competitie.

De Argentijn is namelijk de speler die de twee snelste treffer van dit Premier League-seizoen voor zijn rekening nam. Tegen Arsenal FC was het al na 46 seconden raak. De bliksemstart leidde zijn uiteindelijke hattrick tegen de Londense ploeg in. Het was niet zijn snelste treffer, want tegen Newcastle United afgelopen dinsdag scoorde hij na 24 seconden. Die goal resulteerde in de uiteindelijke 1-2 zege.


 Lees ook: Hattrick helpt De Jong aan meer dan 100 PSV-goals 


Agüero tekende dus voor een fraaie hattrick. Het is alweer zijn tiende in de Premier League. Hij moet alleen oud-topspits Alan Shearer nog voor zich dulden, die er elf maakte in zijn carrière. Hij schroefde zijn seizoenstotaal op naar veertien doelpunten, waarmee hij de gedeelde derde plaats op de Engelse topscorerslijst bezet. Hij is slechts twee doelpunten verwijderd van Mohamed Salah. De Egyptenaar van Liverpool FC voert de lijst aan.

Manchester City liep door de zege drie punten in op koploper Liverpool FC, dat maandagavond speelt tegen West Ham United. Voor coach Pep Guardiola was de zege een formaliteit, want de Spaanse oefenmeester verloor nog nooit van Arsenal-coach Unai Emery. In de twaalf onderlinge confrontaties won Guardiola acht keer en speelde hij viermaal gelijk.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner