04.02.2019 10:00

Juventus enige ongeslagen team na verlies PSG bij Lyon

Paris Saint-Germain is bezig aan een ongekend seizoen, maar na 21 wedstrijden in de Ligue 1 is de koploper van de Franse competitie zijn ongeslagen status kwijt. De ploeg uit Parijs ging onderuit bij Olympique Lyon (2-1). Daardoor is Juventus de enige overgebleven ploeg uit de vijf grote competities zonder nederlaag.

De kampioen van vorig seizoen kwam nog goed uit de startblokken met een treffer van Ángel Di María. Vlak voor rust maakte Moussa Dembélé gelijk, vijf minuten na de onderbreking zorgde Nabil Fekir voor de winnende treffer. Een zure nederlaag voor Paris Saint-Germain, al heeft het geen consequenties. De ploeg van Thomas Tuchel staat tien punten voor op nummer twee Lille OSC en heeft bovendien twee wedstrijden minder gespeeld.

Clubs uit de 5 topcompetities met de minste nederlagen:

1. Juventus – 0 nederlagen
  2. PSG, Liverpool Dortmund – 1 nederlaag
  3. Barcelona, Atlético – 2 nederlagen

Lyon angstgegner
Olympique Lyon is overigens voor Paris Saint-Germain de grootste angstgegner. Sinds de steenrijke club is overgenomen door de sjeiks uit Qatar (augustus 2011) won er geen ploeg vaker van Les Parisiens in de Ligue 1 dan de werkgever van Memphis Depay en Kenny Tete (vier Lyon-overwinningen). Eerstgenoemde deed tegen Paris Saint-Germain negentig minuten mee, dat aantal bleef Tete op de bank.