05.02.2019 09:30

Liverpool in 2019 al meer puntenverlies dan in 2018

Liverpool FC heeft voor de derde keer in vijf wedstrijden punten verspeeld in de Premier League. Op bezoek bij West Ham United kwam de ploeg van Jurgen Klopp, dat zonder de geblesseerde Georginio Wijnaldum speelde, niet verder dan 1-1. 

In de laatste vijf duels wist Liverpool FC ook niet te winnen van Manchester City (2-1 verlies) en Leicester City (1-1). Drie keer liep het dus averij op. Dat is net zo vaak als gedurende de eerste twintig wedstrijden van dit seizoen. Echter verloor de ploeg in de eerste twintig duels niet en dus leed Liverpool FC dit seizoen in 2019 al meer puntenverlies (zeven punten) dan in 2018 (zes punten). 

Puntenverlies van Liverpool FC in de Premier League in 2018/19:

  • Tijdens de eerste 20 wedstrijden (2018): 6 punten verloren
  • Tijdens de laatste 5 wedstrijden (2019): 7 punten verloren

Verdedigend én aanvallend problemen
De koploper van de Premier League oogste begin dit seizoen veel lof, maar bevindt zich momenteel in zwaar weer. Sinds de jaarwisseling draait het aanvallend én verdedigend bijzonder stroef met Liverpool FC. De ploeg produceerde slechts 57 schoten, het laagste aantal van de zes topclubs in Engeland. Ook kreeg het al zeven tegengoals in 2019, een hoger aantal dan Manchester City, Manchester United, Chelsea FC, Arsenal FC en Tottenham Hotspur kregen. Alisson Becker keerde slechts 36,4% van zijn schoten dit jaar en daarmee is hij de doelman met het laagste reddingspercentage van alle twintig Premier League-keepers.

Mané, die voor het derde duel op rij het net vond, maakte tegen West Ham United nog wel de 0-1, al stond James Milner in de aanloop naar de treffer buitenspel. Het was voor Mané pas zijn eerste uittreffer sinds 1 september 2018. Zijn laatste zeven goals vonden allemaal plaats op Anfield. Lang genoot de ploeg van Virgil van Dijk niet van de voorsprong, want nog binnen het half uur maakte Michail Antonio na een slim uitgevoerde vrije trap de gelijkmaker. Aanspraak op de zege maakte Liverpool FC niet, want in het restant van de wedstrijd creëerde het eigenlijk geen grote mogelijkheden meer. 

Koppositie in gevaar
Door het gelijkspel tegen West Ham United kan Manchester City aankomend weekend de koppositie woensdagavond overnemen van Liverpool FC. Dan speelt de ploeg van Pep Guardiola alvast de wedstrijd uit speelronde 27. Bij winst komt het met een wedstrijd meer op gelijke hoogte met de ploeg van Jurgen Klopp, maar Manchester City heeft dan een beter doelsaldo. Als The Citizens daarin slagen, nemen ze de leiding in de Premier League voor het eerst in tien speelrondes weer over.   

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner