06.02.2019 11:00

Zwolle in 2018 drama, onder Stam in 2019 de beste

Mede dankzij de VAR schreef PEC Zwolle afgelopen weekend weer drie punten bij na de zege op FC Utrecht. Het zorgt ervoor dat de ploeg van nieuwbakken trainer Jaap Stam samen met AZ Alkmaar het best presterende Eredivisie-team is van 2019.

De Zwollenaren kwamen uitstekend uit de winterstop met de 3-1 thuisoverwinning op Feyenoord. Vervolgens werd er met 0-2 gewonnen bij Heracles Almelo en dankzij twee treffers van Mike van Duinen in blessuretijd won PEC Zwolle met 4-3 van FC Utrecht. Daardoor verzamelde het al negen punten, een aantal wat alleen door AZ Alkmaar werd bereikt sinds de jaarwisseling. Door de negen punten is PEC Zwolle van plaats zestien onder John van 't Schip opgeklommen naar de tiende plek. Een heus Stam-schokeffect dus bij de Overijsselse ploeg.

PEC Zwolle, dat over heel 2018 nog de Eredivisie-ploeg was met de minste punten, houdt zelfs de traditionele topclubs flink achter zich. PSV speelde bijvoorbeeld gelijk bij FC Emmen, terwijl Ajax gelijkspeelde tegen sc Heerenveen en met flinke cijfers verloor van Feyenoord. Met twee zeges presteren zelfs De Graafschap, FC Groningen, SBV Excelsior en Willem II nog beter dan de ploeg van Erik ten Hag in 2019. Feyenoord won enkel van Ajax, maar verloor zogezegd van PEC Zwolle. Daarnaast ging het afgelopen weekend onderuit bij SBV Excelsior.

Eredivisie-teams met de meeste punten in 2019:

  1. 9 punten – PEC Zwolle, AZ Alkmaar
  2. 7 punten – PSV
  3. 6 punten – De Graafschap, FC Groningen, SBV Excelsior, Willem II

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner