07.02.2019 08:00

40-jarige Pizarro oudste doelpuntenmaker dit seizoen

Tijdens het knotsgekke DFB Pokal-duel in de achtste finale tussen Borussia Dortmund en Werder Bremen was Claudio Pizarro één van de doelpuntenmakers. Pizarro werd tegen Die Borussen in de verlening binnen de lijnen gebracht, omdat het na negentig minuten spelen 1-1 stond.

In de extra tijd vielen nog vier treffers, Christian Pulisic en Achraf Hakimi scoorden namens de thuisploeg, Pizarro en Martin Harnik deden dat namens de bezoekers. De ploeg van Davy Klaassen zegevierde vervolgens tijdens de penaltyreeks. De veertigjarige Peruviaan maakte zijn vierde treffer van het seizoen (twee in de Bundesliga, twee in de DFB-Pokal) en is daarmee de oudste doelpuntenmaker van alle spelers die dit seizoen vier keer of vaker scoorden. Met zijn treffer stootte hij de Italiaanse spits Sergio Pellissier van Chievo Verona van de troon. 

Oudste spelers met meer dan 3 goals dit seizoen:

  1. Claudio Pizarro (40), Werder Bremen – 4 doelpunten
  2. Sergio Pellissier (39), Chievo Verona – 4 doelpunten
  3. Kenny Miller (39), Dundee FC – 7 doelpunten
  4. Luis García (38), KAS Eupen – 7 doelpunten
  5. Aritz Aduriz (37), Athletic Bilbao – 6 doelpunten

Vijfde leven
Pizarro is bij Werder Bremen bezig aan zijn tweede jeugd. Sterker nog, het is voor de routinier alweer de vijfde keer dat hij speler van Die Grün-Weißen is. Tussen 1999-2001, 2008-2009, 2009-2012 en 2015-2017 was hij namelijk ook de aanvalsleider van de ploeg uit Noord-Duitsland. Dit seizoen wordt Pizarro vooral gebruikt als pinchhitter, nadat hij afgelopen zomer overkwam van het degradeerde 1. FC Köln. In de Bundesliga en de DFB-Pokal was hij driemaal basisspeler en vijftien keer invaller. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner