09.02.2019 10:58

Heerenveen bijna met meeste goals voor, maar ook tegen

SC Heerenveen mag gerust dé sensatieploeg van de Eredivisie worden genoemd. De Friese formatie legde dit seizoen al spectaculaire wedstrijden op de mat en moet alleen de top drie voor zich dulden qua productie. Toch verkeert de ploeg in degradatienood.

Na twintig speelronden staat de teller van de ploeg van Jan Olde Riekerink op 42 doelpunten. Daardoor bezet het de vierde plaats in de Eredivisie qua gemaakte doelpunten. Alleen koploper PSV en achtervolgers Ajax en Feyenoord blijven de Friezen voor. Feyenoord en AZ voeren echter een nek-aan-nekrace met Heerenveen, dat de topclubs op de voet volgt.

Meeste goals dit Eredivisieseizoen

  1. Ajax - 72 goals
  2. PSV - 69 goals
  3. Feyenoord - 43 goals
  4. AZ - 43 goals
  5. SC Heerenveen- 42 goals

Dat Heerenveen daadwerkelijk de dertiende plaats in de Nederlandse competitie bezet, kan worden geweten aan de defensieve wanorde die de Friezen vaak veroorzaken. Alleen Excelsior (49) incasseerde meer doelpunten dan SC Heerenveen, dat zelf 47 keer moest vissen. Zelfs rode lantaarndrager NAC Breda hield het doel schoner: de Bredanaars hebben 46 tegendoelpunten.


 Lees ook: Riante voorsprong koploper Twente na zege in topper 


Een bezoek aan sc Heerenveen betekent dit seizoen dus vaak spektakel. In totaal vielen er in twintig wedstrijden 89 goals bij wedstrijden van Heerenveen: een gemiddelde van 4,45 per wedstrijd. Dat is zelfs hoger dan bij koploper PSV: gemiddeld vier doelpunten per duel. Het gemiddelde in de Eredivisie staat dit seizoen op 3,49 treffers per competitiewedstrijd.

Het leidt ertoe dat Heerenveen dus de dertiende plaats bezet. Teleurstellend, maar vooral zorgwekkend. Een blik van coach Olde Riekerink op de stand in de Eredivisie verraadt dat de zestiende plaats, die een ploeg tot play-offs tegen degradatie veroordeelt, slechts één punt verwijderd is. Nummer laatst NAC staat zes punten achter op sc Heerenveen.


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner