09.02.2019 22:45

Liverpool in titelstrijd afhankelijk van 'grote drie'

De titelstrijd in Engeland nadert zijn climax. Liverpool FC en Manchester City zijn in een ware nek-aan-nekrace verzeild geraakt. In die race is Liverpool de laatste weken wel erg afhankelijk van de voorhoede.

Van de laatste vijftien treffers van de ploeg van Jürgen Klopp in de Premier League kwamen er veertien van de drie aanvallers: Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah. Nederlander Georginio Wijnaldum vormt een uitzondering, want hij was trefzeker in de 3-0 zege op AFC Bournemouth van de koploper dit weekend. Verder kwamen alle doelpunten van het gevreesde aanvalstrio. Mané heeft de smaak zeker te pakken. De Senegalees scoorde al voor het vierde duel op rij: iets wat hem nog nooit lukte in zijn carrière.

Laatste 15 goals Liverpool FC

  • Sadio Mané - 5 goals
  • Roberto Firmino - 5 goals
  • Mohamed Salah - 4 goals
  • Georginio Wijnaldum - 1 goal


 Lees ook: Ajax opnieuw onderuit: laatste dubbele malaise was in 2009 


Salah is topscorer van de competitie met zeventien doelpunten. De teller van Firmino staat op negen treffers en die van Mané op twaalf. In totaal scoorde het trio dus 38 keer dit Premier League-seizoen. De aanvallers namen 64,4% van de voltallige doelpuntenproductie voor hun rekening. Door de overwinning op Bournemouth heeft Liverpool weer een voorsprong van drie punten op Manchester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner