10.02.2019 19:55

Ronaldo scoort al 13 seizoenen op rij minstens 20 keer

Dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Sassuolo Calcio zette hij zijn seizoenstotaal in alle competities al op twintig doelpunten. Het is al het dertiende jaar op rij dat hij daarin slaagt.

De eerste keer dat hij minstens twintig goals maakte, was in het seizoen 2006/2007. Dat was in dienst van Manchester United. Daarna slaagde hij er nog twee keer in voor de Mancunians, negen maal in dienst van Real Madrid en dit seizoen dus voor Juventus. Het gaat daarbij dus om doelpunten in de competitie, bekertoernooien en de UEFA Champions League. Hij was het meest productief in dienst van de Madrileense topclub.

Meest productieve seizoenen Ronaldo in alle competities

  1. 2014/2015 (Real Madrid): 61 goals
  2. 2011/2012 (Real Madrid): 60 goals
  3. 2012/2013 (Real Madrid): 55 goals


Lees ook: City dient Chelsea grootste PL-nederlaag ooit toe 


Voor Juventus staat de teller dus op twintig goals. Hij scoorde één keer in de Champions League, tegen zijn oude ploeg Manchester United, en eenmaal in de Supercoppa tegen AC Milan. De rest van zijn doelpunten vielen in de Italiaanse Serie A. Met achttien doelpunten is hij topscorer van de competitie. Hij heeft een kleine voorsprong op Fabio Quagliarello van Sampdoria.

Er staat dit seizoen geen maat op de Turijnse topclub. Aan de hand van Ronaldo is Juventus de enige ongeslagen ploeg van Europa. Juventus speelde dit seizoen drie keer gelijk en won de andere twintig duels. De voorsprong op nummer twee SSC Napoli bedraagt inmiddels elf punten. De goal van Ronaldo tegen Sassuolo kwam overigens tot stand dankzij zijn indrukwekkende sprongkracht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner