12.02.2019 07:15

United vreest Mbappé: toptalent scoort veel buitenshuis

De ogen van Manchester United zullen dinsdagavond vooral gericht zijn op Paris Saint-Germain-aanvaller Kylian Mbappé tijdens de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Champions League op Old Trafford.

De Franse buitenspeler, die door de afwezigheid van de geblesseerde Neymar sowieso de grootste blikvanger is, weet in het miljardenbal namelijk vooral het net te vinden tijdens uitwedstrijden. Negen van zijn dertien Champions League-doelpunten (zeven namens PSG, zes namens AS Monaco) maakte hij op vreemde bodem. Daarmee haalt de supervedette een percentage van 69%. Geen enkele speler met tien goals of meer in het grootste Europese toernooi heeft een hoger percentage dan Mbappé. 

Unieke confrontatie
Opvallend is dat het treffen tussen Manchester United en Paris Saint-Germain nooit eerder werd gespeeld. Beide Europese grootmachten spelen dinsdagavond het eerste duel ooit tegen elkaar in een officiële competitie. In de knock-outfase van de Champions League was er vijfmaal een tweeluik tussen een Engelse en Franse ploeg. De teams uit Frankrijk waren daarin een stuk succesvoller, want vier van de vijf dubbele ontmoetingen eindigden in het voordeel van de Franse clubs.

Echter hebben Franse clubs het specifiek bij Manchester United dan weer opvallend lastig, want nog nooit wist een ploeg uit Frankrijk op Old Trafford te winnen. In totaal waren er vier gelijke spelen en tien overwinningen voor Manchester United. Slechts twee ploegen wisten in de Champions League een nederlaag af te wenden tegen The Red Devils: AS Monaco in maart 1998 (1-1) en Lille OSC in oktober 2005 (0-0). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner