13.02.2019 10:45

Jongste CL-debutant ooit van Real is nu Fortuna-speler

Afgelopen zomer belandde de 24-jarige José Rodríguez via Deportivo La Coruña, Galatasaray, 1. FSV Mainz 05, Málaga CF en Maccabi Tel Aviv bij het gepromoveerde Fortuna Sittard. Nu zijn we in dit carrièreverloop alleen Real Madrid nog vergeten, de club waar Rodríguez de jeugd doorliep.

Bij Real Madrid was Rodríguez niet alleen jeugdspeler, want namens De Koninklijke speelde hij ook in het eerste elftal. Uitgerekend in de Champions League tegen Ajax, de ploeg die woensdag opnieuw de tegenstander is van Real Madrid in de Champions League, maakte de middenvelder zijn debuut. Op 4 december 2012 kwam Rodríguez tijdens de 4-1 zege van Real Madrid binnen de lijnen als vervanger van Kaká. Onder meer Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Luka Modrić en Raphaël Varane waren destijds ook veldspeler. 

Het debuut van de huidige speler van Fortuna Sittard die wordt gehuurd van 1. FSV Mainz 05 was een opvallende, want met zijn zeventien jaar is Rodríguez tot op heden de jongste speler van Real Madrid die debuteerde in het meest prestigieuze Europese clubtoernooi. "Mijn debuut tegen Ajax was het belangrijkste moment van mijn leven. Ik kon niet geloven dat José Mourinho het tegen mij had, dat hij mij riep. Ik begon te beven en wist niet wat ik moest doen", liet de Spanjaard onlangs weten in gesprek met de NOS. 

Jongste Real Madrid-debutanten ooit in de Champions League:

  1. José Rodríguez – 17 jaar, 354 dagen
  2. Raúl – 18 jaar, 80 dagen
  3. Iker Casillas – 18 jaar, 118 dagen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner