13.02.2019 21:17

De Ligt jongste aanvoerder ooit in knock-outfase CL

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt is officieel de jongste aanvoerder ooit in de knock-outfase van de Champions League. De nog altijd pas negentienjarige verdediger is de opvolger van een 21-jarige Spanjaard.

Dat is namelijk Cesc Fàbregas. Hij was in 2009 op 21-jarige leeftijd aanvoerder van Arsenal FC tijdens het 1-1 gelijkspel tegen het Spaanse Villareal CF. De Ligt is dus twee jaar jonger dan zijn voorganger. De Ligt ging eerder al de geschiedenis in als jongste Ajax-captain ooit. Hij is liefst dertien jaar jonger dan Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos, met wie hij voorafgaand aan het duel de hand schudde.


 Lees ook: Ronaldo Jr. maakte al 58 goals in 23 wedstrijden 


De Ligt heeft sowieso al een schat aan ervaring voor een jeugdige speler als hij. Het duel tegen Real Madrid is het 25e Europese duel in zijn nog prille voetbalcarrière. De meeste wedstrijden speelde hij in de Europa League. Dat was tijdens de succesvolle campagne van het seizoen 2016/2017, toen Ajax met de zeventienjarige De Ligt in de basis tot de finale van het Europese toernooi reikte.

De duels van De Ligt in Europees verband

  • 9 keer in Europa League
  • 8 keer in Champions League-kwalificatie
  • 6 keer in Champions League
  • 2 keer in Europa League-kwalificatie

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner