15.02.2019 10:00

De 5: meest trouwe spelers uit de Italiaanse competitie

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Nu de Slowaaks recordinternational Marek Hamšík SSC Napoli verlaat om nog eenmaal goed te cashen in China kijken we naar de vijf spelers die het langst bij één Serie A-club onder contract staan.

1: Sergio Pellissier, Chievo Verona
Nu Pellissier ruim achttien jaar en zeven maanden onder contract staat bij Chievo Verona, moet dat haast wel zijn enige werkgever zijn geweest in zijn carrière. Niets is minder waar, want de 39-jarige spits kwam voor zijn periode in Verona ook uit voor Torino FC, AS Varese 1910 en SPAL 1907 Ferrara. Sinds juli 2000 kwam de potige spits echter niet meer uit voor een andere ploeg dan Chievo Verona. Ook toen de club in 2006/2007 degradeerde naar de Serie B bleef hij de club trouw. In 2009 speelde Pellissier zijn eerste en enige interland tegen Noord-Ierland. Het werd 3-0, mede door een treffer van de ingevallen spits.

2: Daniele de Rossi, AS Roma
Toen Francesco Totti in de zomer van 2017 een punt zette achter zijn voetballoopbaan, stopte het grootste clubicoon van AS Roma ooit. Met De Rossi hebben de Romeinen echter een uitstekende opvolger van Totti in huis. De 35-jarige aanvoerder diende nooit een andere club dan AS Roma. Daardoor staat hij al zestien jaar en zeven maanden onder contract bij de club. Met meer dan 450 Serie A-duels op zak is het de vraag hoe lang De Rossi het nog volhoudt. 

3: Giorgio Chiellini, Juventus
Chiellini is het boegbeeld van het huidige Juventus. Zeker na het vertrek van Gianluigi Buffon. Samen met Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli vormde hij de afgelopen jaren de verdediging van De Oude Dame en de Italiaanse nationale ploeg. Chiellini is een echte Juventus-speler, maar kwam voorheen ook uit voor AS Livorno en ACF Fiorentina. Inmiddels speelt hij al meer dan 13,5 seizoenen bij Juventus. De 34-jarige verdediger heeft in ieder geval een contract tot de zomer van 2020, maar het is niet uit te sluiten dat hij deze nog gaat verlengen.

4: Francesco Magnanelli, Sassuolo Calcio
Magnanelli is in deze lijst misschien de meest onbekende naam. De 34-jarige middenvelder kwam voorheen uit voor AS Gubbio, Chievo Verona, ACF Fiorentina en AC Sangiovannese, maar is al sinds de zomer van 2005 contractspeler bij Sassuolo Calcio. Aanvankelijk speelde hij vijf seizoenen met die club in de Serie B, maar sinds de promotie in 2012/2013 komt hij uit op het hoogste niveau. Magnanelli heeft momenteel precies 150 Serie A-wedstrijden op zijn naam staan. 

5: Stefan Radu, Lazio Roma
Radu is de eerste niet Italiaanse speler in deze lijst, maar als Hamšík niet de overstap naar China had gemaakt, had Radu deze top vijf niet gehaald. Hamšík stond namelijk een kleine twaalf jaar onder contract bij SSC Napoli, de Roemeen Radu een jaar korter bij Lazio Roma. De mandekker kwam in januari 2008 over van Dinamo Boekarest en heeft nog een contract tot de zomer van 2021 in Rome. Het is niet ondenkbaar dat de 32-jarige stopper dus nog wat plaatsen opschuift in deze top vijf. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner