16.02.2019 07:45

Jørgensens waarde daalt in een jaar bijna met 50%

Het gaat Feyenoorder Nicolai Jørgensen momenteel niet voor de wind. De spits was in de ogen van de Rotterdamse clubleiding een jaar geleden nog onmisbaar, maar is momenteel naar de reservebank gedegradeerd.

En dat terwijl Premier League-club Newcastle United een jaar geleden, in de winterstop, nog zeventien miljoen euro wilde neerleggen voor de Deen. Een flinke klapper voor de Rotterdammers, maar technisch directeur Martin van Geel besloot het bod te weigeren. Iets meer dan een jaar later is de 28-jarige aanvaller bijna in waarde gehalveerd. Volgens Transfermarkt is de huidige marktwaarde van de 37-voudig international namelijk nog maar negen miljoen euro.


 Lees ook: De Kalender: heerlijk FA cup-duel en Belgische topper 


En als Jørgensen op deze manier doorgaat, blijft zijn marktwaarde dalen. In zijn debuutjaar kroonde de centrumspits zich tot topscorer van de Eredivisie met 21 goals. Hij had daarmee een flink aandeel in de eerste titel voor Feyenoord in achttien jaar. Sindsdien ging het bergafwaarts. Mede dankzij blessures kwam hij sinds het begin van dit seizoen nog maar tot twee treffers. Het heeft dan ook invloed op zijn speeltijd, want de eerder onmisbaar genoemde doelpuntenmachine van weleer moet het doen met een plaats op de bank. 

Een pijnlijk gegeven voor de man die in het kampioensjaar nog 2697 minuten in actie kwam. Het vorige seizoen speelde hij (mede door blessures) al minder en dit seizoen kwam hij tot 666 minuten. Dat is slechts 35,2% van het aantal dat hij in actie had kunnen komen. Momenteel moet hij Robin van Persie voor zich dulden in de pikorde. De 35-jarige Van Persie maakte dit seizoen elf doelpunten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner