16.02.2019 09:30

Lozano volgt achter PSV-iconen Romário en Kežman

PSV treedt zaterdagavond aan tegen sc Heerenveen en voor Hirving Lozano wordt dat een jubileumwedstrijd. De Mexicaanse vleugelaanvaller staat namelijk voor zijn vijftigste Eredivisie-duel in het shirt van PSV.

Momenteel staat hij dus op 49 wedstrijden en sinds zijn debuut tegen AZ Alkmaar (3-2 zege) in augustus 2017 maakte hij grote indruk in de Eredivisie. In bijna vijftig wedstrijden wist hij al dertig keer het net te vinden. Daarmee is hij in de geschiedenis van PSV op twee spelers na de meest scorende buitenlandse speler ooit in zijn eerste vijftig competitieduels. Alleen de topspitsen Romário en Mateja Kežman maakten meer treffers namens PSV.

Buitenlandse PSV-spelers met meeste goals in eerste 50 Eredivisie-duels:

  1. Romário – 48 doelpunten
  2. Kežman – 32 doelpunten
  3. Lozano – 30 doelpunten
  4. Edström – 29 doelpunten
  5. Mertens – 29 doelpunten

Ronaldo, een andere voormalig iconische spits van PSV, ontbreekt in dit lijstje. Dat komt omdat de Braziliaanse aanvaller niet tot vijftig Eredivisie-wedstrijden kwam in dienst van de Eindhovenaren. O Fenômeno speelde in twee seizoenen 46 duels in de competitie. Daarin was hij wel zeer trefzeker, want Ronaldo maakte liefst 42 doelpunten. Als Lozano, die sinds zijn debuut alleen Feyenoorder Steven Berghuis vaker betrokken zag zijn bij een goal, zaterdagavond tegen sc Heerenveen tweemaal scoort, evenaart hij het aantal van Kežman.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner