16.02.2019 13:34

Geen club was dit Eredivisieseizoen gelukkiger dan ADO

ADO Den Haag heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan de opmerkelijke opmars van PEC Zwolle onder Jaap Stam. De Zwollenaren hadden na de winterstop nog niet verloren, maar ADO was in eigen huis de gelukkigste.

In totaal schoten de Hagenezen slechts viermaal, waarvan twee keer tussen de palen. Toch maakte rechtsback Giovanni Troupée net voor rust de openingstreffer. Daarmee tekende hij voor zijn eerste goal in Haagse dienst sinds zijn overstap afgelopen zomer. Het bleek uiteindelijk genoeg voor de driepunter die ADO binnenhaalde. Er is dit seizoen in de Eredivisie geen club geweest die minder schoten nodig had voor een zege dan ADO.


 Lees ook: Lozano volgt achter PSV-iconen Romário en Kežman 


Het was juist PEC Zwolle dat het spel maakte in de thuishaven van ADO. PEC schoot twaalf keer, maar ADO-doelman Robert Swinkels hield zijn doel enkele keren op miraculeuze wijze schoon. PEC eindigde het duel met tien man, omdat smaakmaker Younes Namli in de slotfase na een opstootje zijn tweede gele kaart ontving: de eerste in zijn carrière.

PEC Zwolle was de tweede seizoenshelft onder leiding van Jaap Stam nog ijzersterk begonnen. De eerste vier wedstrijden onder zijn bewind leverden tien punten op. Met een overwinning had de bekerwinnaar van 2014 nóg verder weg kunnen lopen uit de degradatiezone. Daar bivakkeerde de ploeg uit Overijssel voor de winterstop, maar nu bezet PEC de twaalfde plaats. Het staat echter allemaal dicht bij elkaar. Nummer zestien Excelsior is maar drie punten verwijderd.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner