17.02.2019 14:32

Reuzendoder Girona geeft goede voorbeeld in Madrid

Daags na de Champions League-wedstrijd tegen Ajax (1-2) heeft Real Madrid in eigen huis een verrassende nederlaag geleden. Girona FC won met 1-2, wat de Amsterdamse burger moed zal geven voor de return op 5 maart.

Real Madrid was bezig aan een sterke reeks (vijf competitiezeges op rij) en inhaalslag op koploper FC Barcelona (gat verkleind naar zes punten). Dankzij een rake kopbal van Casemiro had er ook alle schijn van dat De Koninklijke dat goede gevoel zou behouden. Na rust boog Girona de score nog volledig om - niet onverdiend - en vertrok de ploeg uit Santiago Bernabéu met de volle buit.


Lees ook: Ajax langste tijd ooit in achtervolging


Girona stak, in tegenstelling tot de Madrilenen, totaal niet in goede vorm. De laatste zes wedstrijden werden verloren en de degradatiekandidaat stond zeventiende op de ranglijst. Toch is Girona de enige club in de Primera División die op bezoek bij FC Barcelona en Real Madrid geen nederlaag incasseerde. In Camp Nou werd een punt gepakt (2-2) en zondagmiddag dus zelfs gewonnen in Madrid.

Ongunstig tijdstip voor Ajax
De return van de achtste finale tussen Real Madrid en Ajax staat op 5 maart om 21.00 uur gepland. Het is voor de Amsterdammers een tegenvaller dat het een avondwedstrijd betreft, en niet rond de lunch. Er werd zondagmiddag om 12.00 uur afgetrapt in Madrid, een tijdstip waar de ploeg van Santiago Solari zeer slechte resultaten behaald. Van de laatste zes wedstrijden die op het middaguur werden begonnen, won Real Madrid er maar één.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner