18.02.2019 12:00

Ajax profiteert van recordaantal eigen doelpunten

Tegen NAC Breda leken Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech te scoren, maar beide Ajax-doelpunten werden van richting veranderd. Daardoor kregen niet de Ajacieden maar respectievelijk Gervane Kastaneer en Erik Palmer-Brown de treffers op hun naam als eigen doelpunt.

Het was voor Ajax alweer eigen goal nummer zeven en acht waar het van profiteerde in het huidige Eredivisie-seizoen. 'Eigen doelpunt' is zodoende de vijfde topscorer van de nummer twee van de Eredivisie. Alleen Dušan Tadić (vijftien goals), Hakim Ziyech (twaalf goals), Klaas-Jan Huntelaar (tien goals) en Kasper Dolberg (negen goals) vonden vaker het net dan een tegenstander.

De 8 eigen doelpunten waar Ajax van profiteerde dit Eredivisie-seizoen: 

  1. Glenn Bijl, FC Emmen (5-0)
  2. Ricardo van Rhijn, AZ Alkmaar (3-0)
  3. Justin Bijlow, Feyenoord (1-0)
  4. Jerdy Schouten, SBV Excelsior (1-5)
  5. Jethro Mashart, NAC Breda (0-1)
  6. Pelle van Amersfoort, sc Heerenveen (3-1)
  7. Gervane Kastaneer, NAC Breda (3-0)
  8. Erik Palmer-Brown, NAC Breda (5-0)

In de hele geschiedenis van de Eredivisie profiteerde Ajax het vaakst van een eigen treffer: 118 keer. Feyenoord en PSV volgen de Amsterdammers, met respectievelijk 100 en 82 eigen doelpunten. Het huidige aantal van acht eigen treffers uit dit seizoen is ook een record. Nooit eerder werd een ploeg zo vaak in één seizoen in het zadel geholpen door een tegenstander. Ajax deelde tot zondag het record met ADO Den Haag, dat in 1960/61 zesmaal profiteerde van geschutter in de verdediging van een opponent. 

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner