19.02.2019 08:30

Suárez maakte al sinds 2015 geen uitgoal meer in de CL

FC Barcelona speelt dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. Daarbij kan Spaanse ploeg rekenen op de inzet van spits Luis Suárez, maar niet op zijn doelpunten.

De Uruguayaanse spits heeft namelijk een ongelooflijk negatieve reeks lopen als het gaat om doelpunten in een uitwedstrijd in de Champions League. Tijdens de groepswedstrijd tegen AS Roma op op 16 september 2015 kopte de oud-Ajacied de 0-1 tegen de touwen op aangeven van Ivan Rakitić. Die treffer was de laatste die Suárez maakte in een uitwedstrijd in het grootste Europese clubtoernooi. Sindsdien vond hij niet meer het net.

Liefst 1.418 speelminuten (veertien Champions League-wedstrijden) in uitduels scoorde hij niet. Het lukte El Pistolero zelfs niet in die periode om een doelpunt voor te bereiden voor een ploeggenoot. Het contrast met thuiswedstrijden in het miljardenbal is bijzonder groot, want na het doelpunt in Rome wist Suárez nog elf keer te scoren en twaalf assists te geven in Camp Nou. 

Uit- en thuisdoelpunten Suárez in de Champions League sinds oktober 2015:

 • Thuiswedstrijden Suárez in de Champions League:
  Wedstrijden: 18 duels
  Doelpunten: 11 goals
  Assists: 12 assists
  Betrokkenheid bij goals per duel:  1,3 goals
   
 • Uitwedstrijden Suárez in de Champions League:
  Wedstrijden: 14 duels
  Doelpunten: 0 goals
  Assists: 0 assists
  Betrokkenheid bij goals per duel: 0 goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner