20.02.2019 08:00

De Graafschap niet langer volledig Nederlandse selectie

Afgelopen winterstop huurde De Graafschap Charlison Benschop van FC Ingolstadt 04, terwijl het maandag de aanvaller annex middenvelder Nabil Bahoui transfervrij overnam van Grasshopper Club Zürich.

Bahoui is geboren in Stockholm en heeft dus de Zweedse nationaliteit. Daardoor bestaat de selectie van De Graafschap vanaf heden niet langer uit enkel Nederlandse spelers. Van spits Benschop kan gezegd worden dat hij Nederlander is, aangezien hij ook een Nederlands paspoort heeft. Echter speelt hij zijn interlands voor het land waar hij ook geboren is. Benschop zag namelijk het levenslicht in Koralspecht, Curaçao. 

De Graafschap is nog wel altijd de Eredivisie-ploeg die de minste buitenlanders in de selectie heeft. Achter de Superboeren volgt FC Emmen, dat met Jafar Arias (Curaçao), Nicklas Pedersen (Denemarken), Nico Neidhart (Duitsland), Andrej Lukić (Kroatië) en Jason Bourdouxhe (België) vijf buitenlandse spelers in de selectie heeft rondlopen. Dat is nog altijd een stuk minder dan de andere promovendus: Fortuna Sittard. De Limburgers werken met liefst 21 buitenlandse spelers dit seizoen, dat is het hoogste aantal van alle Eredivisie-teams. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner