19.02.2019 23:00

Dubbele brilstand, Liverpool al 20 thuisduels ongeslagen

Liverpool FC – Bayern München en Olympique Lyon – FC Barcelona werden dinsdagavond in de achtste finale van de Champions League afgewerkt. Het grote spektakel bleef uit, want beide wedstrijden eindigden doelpuntloos.

De laatste keer dat er op één Champions League-avond twee wedstrijden in een brilstand eindigden was op 15 maart 2016. Toen eindigden de duels Atlético Madrid – PSV en Manchester City – Dinamo Kiev ook in 0-0. Doelpunten vielen die avond wel, al was dat niet in reguliere speeltijd + verlenging, want bij het duel van PSV ging de wedstrijd naar strafschoppen. Opvallend was bovendien dat alle eerste zes Champions League-wedstrijden in de achtste finale van dit seizoen na 45 minuten nog op 0-0 stonden.

• Olympique Lyon – FC Barcelona 0-0

Door het gelijkspel bij Liverpool FC – Bayern München houdt de ploeg van Jürgen Klopp een fraaie reeks in stand. De laatste keer dat Liverpool FC, dat Georginio Wijnaldum negentig minuten op het veld had staan, op eigen veld in de Champions League verloor was in oktober van 2014. Destijds was Real Madrid in het groepsfase-duel met 0-3 te sterk voor The Reds. De twintig opeenvolgende thuiswedstrijden zonder nederlaag in het miljardenbal is de tweede beste reeks uit de geschiedenis van de club. De beste reeks stamt van september 1974 tot december 1991. Toen bleef de club liefst veertig duels op rij ongeslagen in Liverpool.

Jubilarissen
Bij FC Barcelona vierde Piqué een fraai jubileum. De Spaanse mandekker speelde namelijk zijn honderdste wedstrijd in de grootste Europese clubcompetitie. Datzelfde aantal bereikte ook Franck Ribéry. Daarnaast waren er bij Bayern München nog liefst vier jubilarissen. Mats Hummels, Javi Martínez, Thiago en James Rodríguez speelden namelijk allemaal hun vijftigste wedstrijd in de Champions League.