23.02.2019 11:45

Geen club gaf meer passes op eigen helft dan Feyenoord

Feyenoord draait een wisselvallig seizoen. Zeges op Ajax en PSV in eigen huis behoorden tot de hoogtepunten, maar te vaak is het positiespel van slecht niveau. Dat blijkt ook wel als het aantal passes op eigen helft worden bekeken.

Daar blijkt Feyenoord namelijk dit seizoen de kampioen in. Na 22 speelronden staat het aantal passes op de eigen speelhelft op 5643. Daarmee blijft het de concurrentie ruim voor. Ook PEC Zwolle heeft er een handje van. De nummer dertien van de Eredivisie gaf er echter bijna vijfhonderd meer dan de Rotterdamse topclub. Het is een vaak gehoord verwijt: de bal gaat achterin rond omdat het ontbreekt aan creativiteit in de ploeg en voetballend vermogen in het centrum van de defensie.

Meeste passes op eigen helft Eredivisie

  1. Feyenoord - 5643 passes
  2. PEC Zwolle - 5180 passes
  3. AZ - 5023 passes
  4. PSV - 5011 passes
  5. NAC Breda - 4712 passes

Er zal snel verandering moeten komen in de speelwijze van de Rotterdammers, want dit weekend gaat het op bezoek bij PSV. Juist in de topduels stijgt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst boven zichzelf uit. Het heenduel eindigde in 2-1 voor Feyenoord. Een zege is belangrijk in strijd om de derde plaats, want het in topvorm verkerende AZ nadert Feyenoord op slechts twee punten.

Bekertoernooi
Daarnaast wacht aanstaande woensdag de halve finale van het bekertoernooi tegen Ajax. De vorige keer dat de twee aartsrivalen tegenover elkaar stonden, enkele weken geleden, speelde Feyenoord zijn beste wedstrijd van het seizoen door met 6-2 te zegevieren. Feyenoord gaat voor de derde finaleplaats in vier jaar tijd. In 2016 en 2018 won de stadionclub de prijs.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner