21.02.2019 10:30

Simeone heeft zelfs hoger salaris dan vedette Griezmann

Diego Simeone verlengde een week geleden zijn contract tot de zomer van 2022 bij Atlético Madrid. Met het ondertekenen van zijn nieuwe overeenkomst is hij ook direct de best betaalde trainer op dit moment.

Dat was tot Simeone's contract José Mourinho, maar de Portugese oefenmeester werd door Manchester United aan de kant gezet. Inmiddels is het stokje dus overgenomen door de 48-jarige Argentijn, die een jaarsalaris krijgt van liefst 39 miljoen euro volgens onderzoek van het Franse l'Equipe. Ter vergelijking: Pep Guardiola krijgt 22,8 miljoen euro per jaar voor zijn werkzaamheden als oefenmeester bij Premier League-landskampioen Manchester City. Simeone verdient zelfs veel meer dan Atletico's supervedette Antoine Griezmann. De Franse aanvaller heeft een jaarsalaris van 35 miljoen euro. 

Best betaalde trainers per Europese topcompetitie (bedrag is per maand):

  1. La Liga: Simeone – €3,3 miljoen
  2. Premier League: Guardiola – €1,9 miljoen
  3. Serie A: Allegri – €1,14 miljoen
  4. Bundesliga: Kovac – €0,58 miljoen
  5. Ligue 1: Tuchel – €0,42 miljoen

Simeone, die in december 2011 Gregorio Manzano opvolgde bij Atlético Madrid, blijft dus nog een aantal seizoenen de baas bij Los Colchoneros. In de Primera División is hij de langstzittende trainer. Ook ten opzichte van de overige vier Europese topcompetities blijkt dat Simeone hondstrouw is. Alleen de oefenmeester van Angers SCO, Stéphane Moulin, zit al langer op dezelfde plek. De Fransman begon een paar maanden eerder, in juli 2011, aan zijn baan als trainer bij Angers SCO. 

Langstzittende trainers per Europese topcompetitie:

  1. Ligue 1: Moulin, Angers – 7 jaar, 7 maanden
  2. La Liga: Simeone, Atlético – 7 jaar, 3 maanden
  3. Bundesliga: Streich, Freiburg – 7 jaar, 2 maanden
  4. Premier League: Howe, Bournemouth – 6 jaar, 4 maanden
  5. Serie A: Allegri, Juventus – 4 jaar, 7 maanden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner