20.02.2019 23:01

Uruguayaans defensieduo met primeur goud waard

Atlético Madrid heeft een knap resultaat geboekt tegen Champions League-favoriet Juventus. De Spanjaarden deden in de slotfase van de wedstrijd zaken en zegevierden met 2-0. Dat was te danken aan de verdedigers.

Cristiano Ronaldo keerde met Juventus voor even terug in de stad waar hij jarenlang furore maakte. Op bezoek bij zijn aartsvijand van weleer, Atlético Madrid, leed hij een zure nederlaag. Het werd net voor tijd 2-0 dankzij de centrumverdedigers. Het Uruguayaanse koppel Diego Godin en José Giménez nam de doelpuntenproductie op zich: 2-0. Nog nooit eerder scoorden Godin en Giménez in dezelfde wedstrijd.

Het gaat zelfs nog een stapje verder: het is in de historie van de Champions League nog nooit voorgekomen dat er twee Uruguayaanse doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier stonden namens één club. Met deze primeur deden ze Juventus en Cristiano Ronaldo pijn. De Portugees was voor rust nog dichtbij een doelpunt uit een vrije trap, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Jan Oblak.

Mede daardoor hield Atlético Madrid opnieuw de nul. Dat is niet bepaald uniek onder coach Diego Simeone, want sinds zijn aanstelling in 2011 is er geen enkele club die vaker geen doelpunt incasseerde in de Champions League dan de Spaanse grootmacht: in totaal 34 keer. FC Bayern München volgt de Madrilenen op de voet met 33 clean sheets.


 Lees ook: Twee CL-selecties nog minder waard dan die van Ajax 


Ook in Duitsland werd gevoetbald. Schalke 04, met Jeffrey Bruma in de basis, leek lang af te stevenen op een stunt tegen Manchester City. Het was dankzij twee strafschoppen van Nabil Bentaleb op voorsprong gekomen, maar in de slotfase boog de ploeg van Pep Guardiola de wedstrijd nog om. Het werd 2-3 in Gelsenkirchen, dankzij de winnende treffer van Raheem Sterling.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner