24.02.2019 12:11

Mbappé verpulvert record in Ligue 1

Niets lijkt een gouden voetbaltoekomst van de jonge Fransman Kylian Mbappé in de weg te staan. De sterspeler van Paris Saint-Germain voegde zaterdag tegen Nîmes Olympique een mooi record toe aan zijn al imposante cv.

Mbappé maakte twee goals in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Nîmes Olympique. Daarmee schroefde hij zijn competitietotaal op naar 51 doelpunten, terwijl de aanvaller nog maar net tiener af is. Het leverde hem een record op, hoewel Mbappé nog ruim een jaar de tijd had om dat record te verbreken. Nooit eerder behaalde een speler op zo’n jonge leeftijd de mijlpaal van vijftig goals in de Ligue 1.


 Lees ook: Grootste uitzege in 20 jaar voor De Graafschap 


Mbappé was 20 jaar, 2 maanden en 3 dagen jong toen hij zijn vijftigste goal maakte in de Franse competitie, daarvoor was Yannick Stopyra de jongste. Hij was echter ruim een jaar ouder (21 jaar, 11 maanden en 9 dagen) toen hij in 1982 bereikte wat Mbappé zaterdag voor elkaar kreeg. Djibril Cissé completeert het rijtje, hij was in 2003 22 jaar, 1 maand en 22 dagen jong toen hij zijn vijftigste treffer maakte in de Ligue 1. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner