24.02.2019 20:03

Bosz heeft lager winstpercentage dan ontslagen voorganger

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz stuntte drie weken geleden tegen topclub FC Bayern München, maar koploper Borussia Dortmund was met 3-2 te sterk. Bosz doet het niet beter dan zijn voorganger Heiko Herrlich.

Bosz won vier competitieduels op rij, maar Borussia Dortmund maakte een einde aan die fraaie reeks. Na negen wedstrijden onder leiding van de Nederlandse coach noteert hij naast de vier zeges drie gelijke spelen en twee nederlagen: hij verloor zijn openingswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach met 0-1 en werd uitgeschakeld voor de DFB Pokal door tweededivisionist 1. FC Heidenheim 1846 (1-2).


 Lees ook: PSV ondanks jubileumkaart niet voorbij Feyenoord 


Daardoor won Leverkusen onder zijn leiding slechts 44,4 procent van de wedstrijden. Hoewel hij in de Duitse media vaak lof kreeg de afgelopen weken, is dat zelfs minder dan het percentage onder Heiko Herrlich, de man die ten koste van Bosz werd ontslagen. De Duitser won net iets meer dan de helft van zijn wedstrijden aan het roer van de subtopper.

Winstpercentage onder Bosz vs onder Herrlich

  • Peter Bosz: 44,4%
  • Heiko Herrlich: 52%

Doordat Leverkusen een nederlaag leed, zakte het twee plaatsen op de Duitse ranglijst. VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt wonnen wél en gingen over Bosz en zijn manschappen heen. Leverkusen bezet nu de zevende plek, terwijl plaats vijf recht geeft op Europees voetbal. Bosz is vijf punten verwijderd van plek vier. De ploeg die daar eindigt, speelt volgend seizoen in de Champions League.

Borussia Dortmund deed door de 3-2 zege uitstekende zaken in strijd om de titel. De afgelopen weken leek er wat zand in de motor te komen en Leverkusen verkeerde in vorm, maar toch bleven de punten in het Signal Iduna Park. Daardoor blijft het gat met runner-up en regerend landskampioen FC Bayern München drie punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner