25.02.2019 08:45

De Vrij snelste eigen goal, Fiorentina met laatste treffer

Het duel tussen ACF Fiorentina en Inter (3-3) in de Serie A was er één vol spanning. Stefan de Vrij was de schlemiel namens de bezoekers uit Milaan, terwijl Jordan Veretout de gevierde man bleek bij de ploeg uit Florence.

Snelste goal
De Nederlandse centrale verdediger had namelijk al na zestien seconde gescoord. De voormalig speler van Feyenoord werkte de bal echter in zijn eigen goal na een aanval over rechts van ACF Fiorentina. De eigen treffer van De Vrij was het snelste doelpunt van dit seizoen in de Serie A. Lange tijd leek die treffer van De Vrij niet fataal te worden, want Matías Vecino, Matteo Politano en Ivan Perišić zorgden ervoor dat Inter op 1-3 kwam te staan.

Meest late goal
Pas een kwartier voor tijd maakte Luis Muriel voor ACF Fiorentina de aansluitingstreffer. Inter leek met 2-3 te winnen, maar diep in blessuretijd legde scheidsrechter Rosario Abisso de bal op de stip, nadat Danilo D'Ambrosio hands maakte in de zestien. Omdat de VAR er ook nog naar ging kijken, duurde het voorval erg lang. De Fransman Veretout zette zich in de elfde minuut van de blessuretijd achter de bal en schoot de 3-3 tegen de touwen. In ruim vijftien jaar werd er niet zo laat gescoord door een speler in de Serie A.