26.02.2019 11:23

Alisson meeste clean sheets van topcompetities-keepers

Liverpool FC-doelman Alisson Becker hield afgelopen weekend tegen Manchester United zijn doel schoon. Dat lukte ook David de Gea, aangezien het 0-0 werd, maar voor Alisson betekende het dat hij dit seizoen de doelman met de meeste clean sheets bleef.

De Braziliaanse sluitpost hield tegen The Mancunians voor de achttiende keer zijn doel schoon dit seizoen. Van alle grote Europese competities is hij de doelman die dit het vaakst lukte. In totaal keepte hij 34 wedstrijden in de Premier League en Champions League en daarin hield hij respectievelijk vijftien keer en drie keer de nul. In de League Cup speelde Alisson niet, Simon Mignolet keepte in dat bekertoernooi. Achter 26-jarige doelman volgen twee competitiegenoten hem op de hielen.

Ederson van Manchester City en Kepa van Chelsea FC hebben allebei zeventien clean sheets. Afgelopen weekend stonden zij tegenover elkaar in de finale van de League Cup. Dat duel eindigde in 0-0 waardoor beide doelmannen hun goal schoon hielden. The Citizens wisten uitieindelijk na strafschoppen aan het langste eind te trekken. Ook Atlético Madrid-keeper Jan Oblak hield dit seizoen zeventien keer zijn doel schoon. 

Top 5 topcompetitie-keepers met meeste clean sheets dit seizoen (alle duels):

  1. Alisson (Liverpool) – 18 clean sheets
  2. Oblak (Atlético) – 17 clean sheets
    Ederson (Man City) – 17 clean sheets
    Kepa (Chelsea) – 17 clean sheets
  3. Szczęsny (Juventus) – 16 clean sheets

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner