27.02.2019 16:50

MVP Messi straatlengte voor op rest van Europa

Lionel Messi is op dreef dit seizoen en dat blijkt maar weer uit de cijfers. En daarmee heeft hij een flinke voorsprong op de rest van de spelers in de vijf grootste Europese competities. In het MVP-klassement volgt de jonge Kylian Mbappé op 8 punten. Messi staat na slechts 25 wedstrijden al op 36 punten.

El Clásico in de Copa del Rey
Waar FC Barcelona woensdagavond kan rekenen op onder anderen MVP-geklasseerden Messi en Suárez, zien we van Real Madrid nog geen speler terug in de top van dit klassement. Karim Benzema is de eerste speler van Real Madrid die we ergens in de middenmoot terug vinden het MVP-klassement met 13 punten. Het lijkt erop dat Real Madrid het tijdens de El Clásico van het collectief moet hebben. Messi speelt zijn veertigste El Clásico woensdagavond, maar saillant detail is wel dat de Argentijn nog nooit tegen Real Madrid scoorde in een bekerwedstrijd. 

In de onderstaande lijst zijn alle MVP's opgenomen van de vijf grootste Europese competities die minimaal twintig punten hebben gescoord. Punten in het MVP-klassement kunnen gescoord worden door middel van doelpunten en assists.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner