28.02.2019 07:53

Van Dijk komt in bijzonder rijtje koppende Nederlanders

Liverpool FC heeft uitstekende zaken gedaan in de Engelse titelrace. De ploeg van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk won eenvoudig met 5-0 van Watford FC, waarbij laatstgenoemde een hoofdrol vertolkte.

Een letterlijke hoofdrol, want hij zorgde met zijn hoofd voor de laatste twee doelpunten van de koploper. Daarvoor had hij twee pogingen nodig. Het betekende zijn eerst dubbelslag voor de topclub. Daarnaast schaarde hij zich in een uniek rijtje Nederlanders met twee kopgoals in één Premier League-wedstrijd. Zijn ploeggenoot Georginio Wijnaldum, Ruud van Nistelrooij, Collins John en Jeroen Boere gingen hem voor.

Nederlanders met twee kopgoals in één Premier League-wedstrijd

  • Virgil van Dijk
  • Georginio Wijnaldum
  • Ruud van Nistelrooij
  • Collins John
  • Jeroen Boere


 Lees ook: Ajax staat na vijf jaar weer eens in de finale 


Van Dijk speelde weer een solide wedstrijd in het hart van de Liverpool-defensie. Hij verloor geen enkel duel in de lucht en mede daardoor hield zijn team opnieuw de nul. Sinds zijn komst naar de topclub vorig jaar januari speelde de Oranje-captain 21 wedstrijden op Anfield, waarvan hij er zeventien wist te winnen. Ook Watford werd dus geslacht, door andere goals van Sadio Mané (2) en Divock Origi.

Liverpool strijdt al het hele seizoen voor de eerste landstitel voor de club sinds 1990. In de weg naar de titel mag het zich geen misstap veroorloven, want concurrent en regerend landskampioen Manchester City blijft in de nek hijgen. Dankzij een benauwde 1-0 zege op West Ham United bleef het verschil tussen de twee teams één punt in het voordeel van Liverpool. Tottenham Hotspur FC lijkt door een 2-0 nederlaag definitief afgehaakt. De Londenaren staan nu negen punten achter op de koploper.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner